Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 14. október 2024Meniny má Boris
< sekcia Regióny

TRAGICKÝ STRET AUTA S VLAKOM: Jedna osoba zomrela

Snímka z miesta nehody. Foto: Facebook - Polícia SR Banskobystrický kraj

V aute sa v čase nehody nachádzali dve osoby.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Nemecká 14. októbra (TASR) - V obci Nemecká v okrese Brezno došlo v pondelok predpoludním k dopravnej nehode osobného auta s vlakom. Pri udalosti prišiel o život 77-ročný vodič, jeho 43-ročného spolujazdca do nemocnice transportovali leteckí záchranári. TASR o tom informovalo operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici (HaZZ).

Ako priblížili hasiči, v aute sa v čase nehody nachádzali dve osoby. Jednu z vozidla vyslobodili za pomoci hydraulického vyslobodzovacieho zariadenia.

"Po príchode na miesto sme v osobnom aute našli dve zakliesnené osoby. Jedna bola zranená, u druhej lekár skonštatoval exitus," uviedol pre TASR veliteľ hasičského zásahu Ján Figľuš s tým, že zraneného muža do nemocnice z miesta nehody transportovali leteckí záchranári.

"Posádka záchranárskeho vrtuľníka si po vyslobodení hasičmi prevzala do svojej starostlivosti 43-ročného muža, ktorý bol pri vedomí, pri náraze utrpel poranenie hrudníka, chrbtice a hlavy," uviedla pre TASR hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air-Transport Europe Zuzana Hopjaková. Záchranári muža na mieste ošetrili a v stabilizovanom stave letecky previezli do nemocnice v Banskej Bystrici.

K zrážke auta s osobným vlakom došlo v miestnej časti Dubová na železničnom priecestí bez závor, ktoré je zabezpečené svetelnou a zvukovou signalizáciou. Vo vlaku sa viezlo 80 cestujúcich, nikto z nich sa nezranil.

"Cestujúcich sme z oblasti nehody prepravili autobusom do Brezna, kde nastúpili na vlak, ktorý ich zavezie do ich cieľovej stanice," priblížil pre TASR hovorca železničnej spoločnosti Slovensko Dominik Drevický. Železničná doprava v úseku Medzibrod - Podbrezová bola prerušená a nahradená autobusovou dopravou.

Okolnosti nehody už vyšetruje polícia. "Na miesto tragickej nehody boli pribratí aj znalci z odboru dopravy a tiež z odboru zdravotníctva," informovalo na sociálnej sieti Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici.