Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Regióny

Stupava plní vrecia pieskom,v Perneku je 3. stupeň povodňovej aktivity

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ondrej Hercegh

V nasadení sú od rána tiež pracovníci obce Láb a tamojší dobrovoľní hasiči. Počas celého dňa jazdilo auto a odčerpávalo vodu s cieľom udržať priechodnú kanalizáciu a zabrániť ďalším škodám.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Stupava 14. septembra (TASR) - Pre nepriaznivé počasie sú neustále v pohotovosti aj samosprávy v okrese Malacky. V Stupave i vo večerných hodinách dobrovoľníci napĺňajú vrecia pieskom. Obec Pernek vyhlásila tretí stupeň povodňovej aktivity.

Vzhľadom na zhoršujúcu sa situáciu zasadal v sobotu večer v Stupave krízový štáb. "Ak spozorujete krízovú situáciu pri vodnom toku, v žľabe, spadnutý strom, zaplavenú komunikáciu alebo verejný priestor, prosím, ihneď kontaktujte mestskú políciu na čísle 159," vyzvala samospráva obyvateľov. Na viacerých miestach sú v meste dostupné vrecia s pieskom.

Obec Pernek pristúpila k vyhláseniu tretieho stupňa povodňovej aktivity. "V miestnej časti Záhumnie a Strža prišlo k vyliatiu potoka z koryta. Situáciu sa podarilo zastabilizovať pomocou vytvorenia hrádze z vriec s pieskom," uviedla obec na svojej webovej stránke. V prípade potreby môžu obyvatelia kontaktovať samosprávu aj v nočných hodinách.

V nasadení sú od rána tiež pracovníci obce Láb a tamojší dobrovoľní hasiči. Počas celého dňa jazdilo auto a odčerpávalo vodu s cieľom udržať priechodnú kanalizáciu a zabrániť ďalším škodám. "Ulice Topolová a Lipová zostávajú zatopené a naši hasiči na týchto miestach opakovane zasahovali," spresnila obec na sociálnej sieti. Na ďalších miestach, najmä v smere na Jakubov a Lábske jazero, odstraňovali hasiči popadané stromy.

V obci Kostolište už tretí deň odčerpávajú vodu z kritických miest. Samospráva využíva pomoc ťažkej techniky. Na viacerých miestach sú obyvateľom k dispozícii vrecia.