Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 7. október 2024Meniny má Eliška
< sekcia Regióny

Súčasťou jarmoku v Žiari nad Hronom budú aj Župné trhy

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Zamerané budú na podporu lokálnych remeselníkov a výrobcov, ktorí uchovávajú tradície a remeselné postupy predkov.

Žiar nad Hronom 3. októbra (TASR) - Súčasťou tohtoročného Žiarskeho jarmoku budú v dňoch 11. a 12. októbra aj Župné trhy. Uskutočnia sa vo Svätokrížskom dvore a zamerané budú na podporu lokálnych remeselníkov a výrobcov, ktorí uchovávajú tradície a remeselné postupy predkov.

Ako informovala Rozvojová agentúra Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), na Župných trhoch sa predstaví viac ako 13 výrobcov a producentov zo všetkých kútov kraja. "Na Župných trhoch sa budete môcť zoznámiť s majstrami starých remesiel, spoznať ich tvorbu, prehodiť s nimi pár slov a podporiť ich prácu nákupom originálnych výrobkov. Župný trh je skvelou príležitosťou zažiť autentickú atmosféru jarmokov a objaviť bohatstvo regionálnych špecialít a výrobkov," avizujú organizátori.

Atmosféru Župných trhov na Žiarskom jarmoku aj tentoraz obohatia tvorivé dielne miestnych remeselníkov. Návštevníci sa môžu tešiť na tvorivú dielňu Petra Filipa, kde sa zoznámia s možnosťami výroby kožených výrobkov, a tiež tvorivú kováčsku dielňu s Andreou Kosecovou, ktorá ich zasvätí do tajov opracovania kovu.