Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Regióny

Svetielko nádeje organizuje jednodňový benefičný festival

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

O 16.30 h sa nádvorie záhrady premení na javisko. Vystúpi na ňom Bábkové divadlo na Rázcestí.

Banská Bystrica 20. júla (TASR) - Občianske združenie (OZ) Svetielko nádeje, ktoré pomáha onkologicky chorým deťom, organizuje v sobotu v Banskej Bystrici jednodňový benefičný festival. Svetielkofest má program pre detských i dospelých návštevníkov. TASR o tom za organizátorov informovala Jozefa Pevčíková.

Dodala, že podujatie sa začína popoludní v priestoroch Záhrady - Centra nezávislej kultúry. O atmosféru sa postará hudba a pre návštevníkov pripravili aj sprievodný program. Budú to tvorivé dielne i čítanie kníh v stánku kníhkupectva. Záujemcovia si tiež môžu vyskúšať rôzne spoločenské hry. "Zároveň podujatie predstavuje príležitosť pre rodiny s deťmi, ktoré boli v starostlivosti Svetielka nádeje, ako aj pre verejnosť, aby sa stretli a užili si zábavu," objasnila.

O 16.30 h sa nádvorie záhrady premení na javisko. Vystúpi na ňom Bábkové divadlo na Rázcestí. "Príbehy sú vhodné pre detských divákov od troch rokov," spomenula s tým, že aj podvečer bude pokračovať program. Dospelým návštevníkom bude k dispozícii i ochutnávka vín. Vrcholom večera bude hudobný koncert.

Vstupné pre dospelých návštevníkov je dobrovoľné. "Výťažok z festivalu venujeme na podporu činnosti Svetielka nádeje, ktoré 22 rokov okrem pomoci podporuje aj deti v domácej hospicovej starostlivosti a ich rodiny," zdôraznila Pevčíková.