Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Regióny

V Prievidzi menia staré svietidlá za LED, inštalujú i výzdobu

Ilustračná snímka Foto: TASR/Eduard Fašung

Referentka kancelárie primátorky mesta uviedla, že tento rok celkovo vymenia 473 svietidiel, predpokladaná ročná úspora predstavuje 10.719 eur. V budúcom roku plánujú vymeniť približne 500 svietidiel.

Prievidza 18. októbra (TASR) - Technické služby mesta Prievidza (TSMPD) pristúpili v tomto období k výmene starých svietidiel na verejnom osvetlení za nové LED v rôznych lokalitách mesta. Zároveň začali s inštaláciou vianočnej výzdoby. Informovala o tom referentka kancelárie primátorky mesta Michaela Beňadiková.

"Výmenu starých svietidiel za nové úsporné postupne realizujú v tomto období pracovníci TSMPD v časti sídliska Píly a na sídlisku Žabník. Svietidlá vymenili aj na Ulici T. Vansovej smerom k autobusovej stanici, popri chodníku do parku od Ulice S. Chalupku pri posilňovni až po vstup do parku," uviedla Beňadiková.

TSMPD podľa nej celkovo vymenia 473 svietidiel. "Predpokladaná ročná úspora pri tohtoročných cenách energie predstavuje 10.719 eur. V budúcom roku plánuje mestská spoločnosť vymeniť ďalších približne 500 kusov svietidiel, pričom lokalitu mesto určí na základe svetlo-technického projektu," doplnila.

Pracovníci mestskej firmy momentálne realizujú i jesennú výsadbu. Vysadiť plánujú 6100 kusov cibuľovín na Námestí slobody či na kruhových objazdoch. Novinkou je rozšírená výsadba na ostrovčeku v Necpaloch, ktorú tvoria ruže, levanduľa a cibuľoviny.