Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 25. september 2024Meniny má Vladislav
< sekcia Regióny

Témou festivalu Planéta A bude rozmanitosť v prírode a spoločnosti

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

OZ Planéta A vzniklo ako študentský projekt Sokratovho Inštitútu, ktorý učí mladých, ako na verejnoprospešné projekty v praxi.

Prievidza 25. septembra (TASR) - Témou tohtoročného festivalu Planéta A v Prievidzi bude rozmanitosť v prírode a spoločnosti. Na návštevníkov v sobotu (28. 9.) v Galérii Jabloň bude čakať viac ako desať odborníkov, umenie či diskusia. TASR o tom informovala spoluzakladateľka občianskeho združenia (OZ) Planéta A a spoluorganizátorka festivalu Romana Elischerová.

"Kultúrno-environmentálne občianske združenie Planéta A reaguje na polarizáciu spoločnosti a chce naplniť potenciál porozumenia v témach, ktoré rozdeľujú," uviedla Elischerová.

Festival Planéta A podľa nej potrvá od 13.00 h do 19.00 h a návštevníci sa na ňom budú môcť zoznámiť s témou drogovo závislých či HIV pozitívnych ľudí v našej spoločnosti, príbehmi rodičov LGBT+ detí alebo autentickými dokumentárnymi zábermi stretnutí s medveďom, ktoré budú doplnené odbornými radami, ako reagovať správne.

"Pestrosť podujatia tvoria aj výstavy, filmy, Zóna neziskoviek, bezplatné testovanie na HIV, SWAP rastlín, inštrumentálny koncert či bábkové divadielko," doplnila Elischerová.

Združenie podľa nej spája aj v nadchádzajúcom podujatí odborníkov, umelcov, aktivistov, neziskové organizácie a mladé dobrovoľníctvo s verejnosťou. "Ide o tretie celodenné a doposiaľ najväčšie podujatie z dielne tohto združenia," skonštatovala.

OZ Planéta A vzniklo ako študentský projekt Sokratovho Inštitútu, ktorý učí mladých, ako na verejnoprospešné projekty v praxi. Podujatie organizuje OZ Planéta A v spolupráci s kultúrno-kreatívnym centrom Galéria Jabloň a Informačným centrom mladých v Prievidzi. Projekt podporila Nadácia pre deti Slovenska z Grantového programu Mladí komunitní lídri.