Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Textilný odpad v Prešove môžu ľudia naďalej nosiť na zberné dvory

Ilustračné foto. Foto: TASR – Jaroslav Novák

Odbor životného prostredia Mestského úradu v Prešove aktuálne pripravuje koncepciu nakladania s textilným odpadom v súlade s európskou legislatívou od roku 2025.

Prešov 28. augusta (TASR) - V Prešove naďalej prebieha zber použitých odevov, textílií, obnosenej obuvi a odpadového textilu obvyklým spôsobom, ktorý v meste funguje už niekoľko rokov. Obnosené alebo poškodené šatstvo môžu Prešovčania vytriediť prostredníctvom zberných dvorov Technických služieb mesta Prešov (TsMP) na Bajkalskej a Jesennej ulici. TASR o tom informoval hovorca mesta Michal Hudák.

"V auguste 2024 stiahla z Prešova súkromná spoločnosť všetky svoje kontajnery slúžiace na zber obnoseného šatstva, odevov a obuvi. Tie boli od leta 2023 umiestnené pri nákupných strediskách na Šváboch, Sídlisku Sekčov, Sídlisku III a Sídlisku II. Po posledných rokovaniach mesta so zástupcami spoločnosti nedošlo k dohode o ďalšom fungovaní tejto služby," uviedol Hudák s tým, že odbor životného prostredia Mestského úradu v Prešove aktuálne pripravuje koncepciu nakladania s textilným odpadom v súlade s európskou legislatívou od roku 2025.