Samotná doba smaženia zmesi trvala po finálnu degustáciu viac ako jeden a pol hodiny.
Autor TASR
Žilina 14. októbra (TASR) - Občianske združenie Nobis Porospere zo Žiliny sa v piatok 12. októbra, v predvečer Svetového dňa vajec, ktorý sa traduje od roku 1966, zapísalo do Knihy slovenských rekordov. Pre Žilinčanov pripravilo najväčšiu omeletu zo 718 vajec. TASR informoval rekordológ Igor Svítok z certifikovanej organizácie Slovenské rekordy.
Na gurmánske dielo použilo okrem vajec aj jarnú cibuľku, papriku, olej, soľ, korenie. "Všetko sa dialo pod dohľadom odborníkov - šéfkuchárov Romana Pekného a Michala Mileca. Tí dbali na to, aby omeleta bola chutná a nepripálila sa," priblížil rekordológ.
Samotná doba smaženia zmesi trvala po finálnu degustáciu viac ako jeden a pol hodiny. Po prevzatí certifikátu za platný slovenský rekord nasledovalo omeletové hodovanie, o ktoré bol podľa Svítoka veľký záujem.
Na gurmánske dielo použilo okrem vajec aj jarnú cibuľku, papriku, olej, soľ, korenie. "Všetko sa dialo pod dohľadom odborníkov - šéfkuchárov Romana Pekného a Michala Mileca. Tí dbali na to, aby omeleta bola chutná a nepripálila sa," priblížil rekordológ.
Samotná doba smaženia zmesi trvala po finálnu degustáciu viac ako jeden a pol hodiny. Po prevzatí certifikátu za platný slovenský rekord nasledovalo omeletové hodovanie, o ktoré bol podľa Svítoka veľký záujem.