Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 12. september 2024Meniny má Mária
< sekcia Regióny

TRAGICKÁ SMRŤ CYKLISTU: Zrážku s autom neprežil

Foto z miesta nehody. Foto: Polícia SR - Košický kraj

Čo presne sa na mieste tragickej zrážky stalo a presná miera zavinenia účastníkov dopravnej nehody je predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Košice 18. augusta (TASR) - Cyklista neprežil zrážku s osobným autom. Nehodu, ktorá sa stala v sobotu (17.8.) krátko pred 19.00 h v Košiciach, vyšetruje polícia. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Košíc Lenka Ivanová.

Z doterajších zistení vyplýva, že vodič, ktorý viedol osobné motorové vozidlo po ceste Ku hájovni v smere od mestskej časti Myslava na Girbeš, približne 360 metrov od telekomunikačného vysielača prešiel do ľavej časti vozovky, kde sa zrazil s protiidúcim cyklistom.

Šofér podľa hovorkyne pravdepodobne porušil pri jazde povinnosť jazdiť vpravo. Cyklistu po zrážke previezli do nemocnice, tam však zraneniam podľahol.

Počas dokumentovania dopravnej nehody vodiča vozidla podrobili dychovej skúške, tá prítomnosť alkoholu v jeho dychu nepotvrdila.

"Vzhľadom na rozsah zranení sa cyklista dychovej skúške na mieste dopravnej nehody nepodrobil, a v nemocnici mu bol odobratý biologický materiál," dodala Ivanová.

Čo presne sa na mieste tragickej zrážky stalo a presná miera zavinenia účastníkov dopravnej nehody je predmetom ďalšieho vyšetrovania. Zároveň bolo v tejto súvislosti začaté trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.