Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Regióny

Traja mladí lúpili v Turzovke: Jeden skončil vo väzbe

Putá, ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Jaroslav Taldík

Trojica olúpila 21-ročného muža v Turzovke o 290 eur. K lúpeži došlo počas uplynulého víkendu v skorých ranných hodinách.

Turzovka 15. augusta (TASR) - Čadčiansky policajný vyšetrovateľ obvinil troch mladíkov vo veku 18, 19 a 21 rokov zo zločinu lúpeže. Podľa žilinskej krajskej policajnej hovorkyne Zuzany Šefčíkovej trojica olúpila 21-ročného muža v Turzovke o 290 eur.

K lúpeži došlo počas uplynulého víkendu v skorých ranných hodinách. "Traja mladí muži sa po predchádzajúcej dohode rozhodli okradnúť 21-ročného muža. Jeden z nich chytil poškodeného za ústa a za trup a ďalší dvaja ho prehľadali. Keďže mal peniaze schované v spodnej bielizni, po nátlaku páchateľov im tieto vydal. Všetci traja si peniaze rozdelili a z miesta odišli so slovami, aby nikomu nič nehovoril," uviedla k prípadu Šefčíková.

Doplnila, že po oznámení skutku sa policajnej hliadke podarilo v krátkom čase zadržať dvoch podozrivých a tretieho v priebehu niekoľkých hodín. Policajný vyšetrovateľ popri obvinení spracoval aj návrh na ich väzobné stíhanie. "Sudca akceptoval väzobné stíhanie len u jedného, ktorý už bol v minulosti trestaný. Ďalšie okolnosti sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," dodala Šefčíková.