Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 26. október 2024Meniny má Demeter
< sekcia Regióny

V Trebišove predali pozemky za 180.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dano Veselský

V súťaži bola minimálna výška kúpnej sumy stanovená na 179.000 eur.

Trebišov 22. októbra (TASR) - Mesto Trebišov predáva voľné pozemky na Berehovskej ulici. Na základe vyhlásenej obchodnej súťaže ich za 180.000 eur získala spoločnosť Billa Reality Slovensko, spol. s r. o. Kúpnu zmluvu uzavreli obe strany 14. októbra.

Pozemky sú s výmerou spolu viac ako 1800 metrov štvorcových. Obchodnú súťaž na predaj nehnuteľnosti schválilo v júni mestské zastupiteľstvo. Ako vtedy uviedol primátor Marek Čižmár, pozemky boli nevyužiteľné a nemali ďalší rozvojový potenciál pre mesto. "Predaj pozemkov investorovi, ktorý má záujem a zdroje na ich rozvoj, môže priniesť nové investície, pracovné príležitosti a ekonomický rozvoj pre región," povedal.

V súťaži bola minimálna výška kúpnej sumy stanovená na 179.000 eur. Prihlásil sa jeden uchádzač, ktorý sa stal víťazom. Výsledok súťaže vzalo mestské zastupiteľstvo na vedomie na septembrovom zasadnutí.

Na otázku, na aký účel budú odkúpené pozemky slúžiť, hovorca obchodného reťazca Marek Kravjar pre TASR uviedol, že spoločnosť pracuje na znovuotvorení predajne v meste Trebišov. "Viac informácií poskytneme po ukončení prebiehajúcich rokovaní," skonštatoval.