Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 26. október 2024Meniny má Demeter
< sekcia Regióny

Trebišov vyzýva na celoplošnú deratizáciu živočíšnych škodcov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Mesto k tomu pristúpilo na základe výzvy vydanej Regionálnym úradom verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trebišove s cieľom predchádzania vzniku a šírenia prenosných ochorení.

Trebišov 14. októbra (TASR) - Mesto Trebišov vyzýva fyzické osoby, právnické osoby a fyzické osoby - podnikateľov, aby v čase od 15. októbra do 15. novembra vykonali deratizáciu v objektoch v ich vlastníctve, správe a nájme. Stať sa tak má prostredníctvom odborne spôsobilej osoby na prácu s prípravkami na reguláciu živočíšnych škodcov. Informoval o tom mestský úrad.

Mesto k tomu pristúpilo na základe výzvy vydanej Regionálnym úradom verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trebišove s cieľom predchádzania vzniku a šírenia prenosných ochorení.

"Fyzická osoba, právnická osoba a fyzická osoba - podnikateľ je povinný vykonať deratizáciu v objektoch určených na podnikanie, predovšetkým v objektoch školských zariadení, zdravotníckych zariadení, zariadení sociálnych služieb, bytových a polyfunkčných domoch, v suterénnych a pivničných priestoroch objektov, v areáloch živočíšnej výroby, v areáloch potravinárskej výroby a potravinárskych prevádzkach, v reštauračných zariadeniach, skladoch potravín, skládkach komunálneho odpadu a kanalizačných rozvodoch," uviedla radnica.

Fyzické osoby v priestoroch rodinných domov a na pozemkoch, ktoré majú vo vlastníctve alebo v užívaní, a v objektoch využívaných na chov hospodárskych zvierat, vykonajú deratizáciu svojpomocne s dostupnými prípravkami, ktoré sú určené a schválené na daný účel.

Podnikatelia a právnické osoby, ktoré vykonávajú reguláciu živočíšnych škodcov, ako aj profesionálnu činnosť, sú povinné oznámiť začiatok každej takejto činnosti RÚVZ písomne najneskôr 48 hodín pred jej začiatkom.