Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 24. október 2024Meniny má Kvetoslava
< sekcia Regióny

Trebišov zrekonštruoval kultúrne a spoločenské stredisko

Ilustračné foto. Foto: TASR – Roman Hanc

Urobili sa aj terénne úpravy a potrebné výmeny klampiarskych výrobkov.

Trebišov 25. júna (TASR) – Kultúrne a spoločenské stredisko v Trebišove mesto v predminulom a v minulom roku kompletne zrekonštruovalo. Budova, ktorú v piatok slávnostne sprístupnili, slúži ako mestská tržnica a nájomný priestor na poskytovanie služieb občanom. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Martina Mištaničová. Mesto budovu zrekonštruovalo z účelovej dotácie vlády SR z roku 2019 vo výške 200 000 eur.

„V rámci obnovy bola na západnej stene objektu opravená freska, ktorá je umeleckým dielom akademického maliara Mikuláša Klimčáka. Mesto zrekonštruovalo a zateplilo obvodový plášť, zrealizovalo novú fasádu, vymenilo všetky okná a dvere, obnovilo vstupnú časť, vymenilo dlažbu a nainštalovalo osvetlenie budovy. Vyriešila sa aj bezbariérovosť vstupu od tržnice," uviedla Mištaničová.

Urobili sa podľa jej slov aj terénne úpravy a potrebné výmeny klampiarskych výrobkov. „Realizovanou investíciou došlo k zveľadeniu budovy, zlepšeniu jej tepelno-technických vlastností a zvýšeniu komfortu pre podnikateľov a návštevníkov, a predovšetkým k obnove ďalšieho významného mestského objektu so širokým využitím služieb občanom," dodala hovorkyňa mesta.