Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Regióny

Trebišovský okresný súd obstaráva dokumentáciu na modernizáciu budovy

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

V rámci dispozičných nárokov je budovu podľa stavebného programu nutné navrhnúť na vyšší technický štandard s pracoviskom pre približne 75 zamestnancov.

Trebišov 23. júla (TASR) - Okresný súd v Trebišove pripravuje modernizáciu svojej budovy. Aktuálne vyhlásil verejné obstarávanie na zhotovenie projektovej dokumentácie a výkon odborného autorského dohľadu. Predpokladaná hodnota zákazky je takmer 138.000 eur.

Okresný súd sídli na Námestí mieru 2, hlavný objekt má štyri podlažia, východné krídlo dve podlažia. Budovu uviedli do užívania v roku 1968. Projektová dokumentácia bude podkladom pre výber zhotoviteľa stavby.

V rámci dispozičných nárokov je budovu podľa stavebného programu nutné navrhnúť na vyšší technický štandard s pracoviskom pre približne 75 zamestnancov. "Je potrebné dôsledne odčleniť toky verejnosti a zamestnancov. Je potrebné zabezpečiť bezbariérový vstup a všeobecne prispôsobiť prevádzku objektu zásadám modelového súdu," uvádza dokument k zákazke. Súčasťou projektu sú opatrenia na znižovanie energetickej hospodárnosti budovy.

Realizácia projektov rekonštrukcie súdnych budov by mala byť financovaná z plánu obnovy.