Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 5. júl 2024Meniny má Cyril a Metód
< sekcia Regióny

Trenčiansky kraj predfinancuje dvom školám projekty v rámci Erasmus+

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Gymnázium v Novom Meste nad Váhom dostane finančný príspevok 7210 eur na projekt Európskym kultúrnym dedičstvom k Excelencii a kvalite školy.

Trenčín 2. júla (TASR) - Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) poskytne finančné prostriedky na predfinancovanie projektov a záverečnú platbu v rámci programu Erasmus+ dvom stredným školám vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Finančné príspevky schválilo na pondelkovom (1. 7.) zasadnutí Zastupiteľstvo TSK.

Ako informovala vedúca odboru školstva a kultúry Úradu TSK Martina Knappová, na projekt Ďalší rozvoj odborného vzdelávania nás posúva vpred Strednej priemyselnej školy v Dubnici nad Váhom poskytne TSK 14.256 eur. Študentom má dať príležitosť zažiť osvedčené postupy odborného vzdelávania, prípravy a priemyselnej výroby v inej európskej krajine a učiteľom ponúkne možnosť profesionálneho rozvoja v cudzom jazyku a v inom vzdelávacom prostredí.

Gymnázium v Novom Meste nad Váhom dostane finančný príspevok 7210 eur na projekt Európskym kultúrnym dedičstvom k Excelencii a kvalite školy. Cieľom je zvyšovanie kľúčových kompetencií pedagógov a zvyšovanie kvality organizácie riadenia. Skupinové mobility žiakov vo Francúzsku a v Nemecku prispejú k zdokonaleniu ich jazykových zručností a zvyšovaniu medzikultúrneho, historického a spoločenského vzdelávania a posilnenia európskeho povedomia žiakov.

V prípade programu Erasmus+ ide podľa Knappovej o pôžičky TSK, ktoré škola poukáže zriaďovateľovi po prijatí refundácie z Národnej agentúry programu Erasmus+ pre vzdelávanie a odbornú prípravu.