Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 28. október 2024Meniny má Dobromila
< sekcia Regióny

Trenčiansky kraj pripravuje ďalšiu investíciu do SOŠ v Handlovej

Ilustračné foto. Foto: TASR - Roman Hanc

Z Fondu na spravodlivú transformáciu bude TSK financovať i rekonštrukcie ďalších škôl na hornej Nitre.

Handlová 16. septembra (TASR) - Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) pripravuje ďalšiu investíciu do Strednej odbornej školy (SOŠ) v Handlovej. Na rekonštrukciu priestorov, nákup moderných technológií a vzdelávanie pedagógov v tejto oblasti získal z Fondu na spravodlivú transformáciu 4,8 milióna eur. Informoval o tom predseda TSK Jaroslav Baška.

Krajská samospráva v tomto období dokončila rekonštrukciu vybraných objektov handlovskej strednej školy. Na projekt pod názvom Lepšou praxou k lepšiemu zamestnaniu získala financie z Integrovaného regionálneho operačného programu. "Investícia za takmer 2,5 milióna eur bola financovaná zo zdrojov TSK vo výške bezmála 500.000 eur a necelé dva milióny eur kraj získal z eurofondov a štátneho rozpočtu," pripomenul Baška.

Samotný projekt pozostával zo stavebnej časti, v rámci ktorej prešli rekonštrukciou dva objekty školy - budova, v ktorej sa nachádzajú dielne, a internát s odbornými učebňami. "Jeho súčasťou bola aj debarierizácia budov a zvýšenie ich energetickej hospodárnosti. Veľký dôraz bol kladený aj na modernizáciu materiálno-technického vybavenia odborných učební, podporené boli najmä odbory mechanik počítačových sietí, mechanik - mechatronik a elektrotechnik," doplnila hovorkyňa TSK Lenka Kukučková.

Z Fondu na spravodlivú transformáciu bude TSK financovať i rekonštrukcie ďalších škôl na hornej Nitre. "Kraj pripravil projekty pre sedem škôl z okresov Prievidza a Partizánske. Zo šiestich, ktoré sme už podali, je päť schválených," dodal Baška.