Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Trenčiansky kraj pripravuje rekonštrukciu cesty od Homôlky po Klin

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Vybraný dodávateľ dodá kraju projekt do 49 týždňov. TSK si vyhradil právo zrušiť súťaž v prípade nedostatočného finančného krytia.

Valaská Belá 17. septembra (TASR) - Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) pripravuje rekonštrukciu cesty druhej triedy od Homôlky po Klin vo Valaskej Belej v okrese Prievidza. Cez verejnú súťaž hľadá dodávateľa projektovej dokumentácie, náklady na jej zabezpečenie odhadol na 227.805 eur.

"Predmetom zákazky je vypracovanie projektovej dokumentácie pre stavebný zámer a projektovej dokumentácie pre stavebné povolenie na realizáciu rekonštrukcie cesty II/574 Homôlka - Klin po križovatku s cestou III/1912 na Čavoj," konkretizoval TSK v oznámení vo vestníku verejného obstarávania. Ide podľa neho o úsek dlhý 14,16 kilometra.

Projekt bude určený na vykonanie stavebných prác pre zhotoviteľa stavby. Riešiť bude stavebno-technický stav dotknutej cestnej komunikácie, rekonštrukciu, prípadne vybudovanie nových mostných objektov na úseku, odvodňovacieho zariadenia cestného telesa, nových priepustov, ako i výstavbu, prípadne výmenu bezpečnostných prvkov a dopravného značenia.

Vybraný dodávateľ dodá kraju projekt do 49 týždňov. TSK si vyhradil právo zrušiť súťaž v prípade nedostatočného finančného krytia.