Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Regióny

Nové psychosociálne centrum v Trenčíne postavia za vyše 630.000 eur

Na archívnej snímke Fakultná nemocnica (FN) Trenčín. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Budova psychosociálneho centra bude umiestnená v priestore medzi pavilónom interného oddelenia a centrálnym parkoviskom.

Trenčín 22. októbra (TASR) - Vo Fakultnej nemocnici (FN) Trenčín postavia nové psychosociálne centrum. FN získala financie z Plánu obnovy a odolnosti. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Martina Holecová.

"Cieľom projektu je vybudovanie modernej a dostupnej starostlivosti o duševné zdravie - psychiatrickej a psychologickej zdravotnej sociálnej starostlivosti a posilnenie podpory duševného zdravia, vrátane prevencie vzniku porúch," uviedla hovorkyňa.

Celkové náklady na vybudovanie centra dosiahnu viac ako 630.000 eur. Finančné prostriedky vo výške viac ako 590.000 eur pôjdu na projekt z Plánu obnovy a odolnosti, takmer 40.000 eur dofinancuje FN Trenčín z vlastných zdrojov.

Budova psychosociálneho centra bude umiestnená v priestore medzi pavilónom interného oddelenia a centrálnym parkoviskom. Dokončenie výstavby je plánované na august 2025.

"Vzhľadom na umiestnenie bude v čase výstavby zredukovaný určitý počet parkovacích miest, preto prosíme pacientov a návštevníkov o pochopenie a trpezlivosť," doplnila Holecová.