Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Regióny

Trenčín získal 10,5 milióna eur na rekonštrukciu zimného štadióna

Na snímke prebiehajúce rekonštrukčné práce na zimnom štadióne Pavla Demitru v Trenčíne. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Financie na rekonštrukciu získala radnica z mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti zameranú na obnovu verejných historických a pamiatkovo chránených budov.

Trenčín 10. mája (TASR) - Mesto Trenčín získalo 10,5 milióna eur na pokračovanie rekonštrukcie Zimného štadióna Pavla Demitru. Informovala o tom trenčianska hovorkyňa Erika Ságová.

Cieľom projektu je podľa nej predovšetkým zlepšiť energetickú hospodárnosť budovy zimného štadióna, ale tiež dosiahnuť jej lepší stavebnotechnický stav, predĺžiť jej životnosť a obnoviť zimný štadión aj z vizuálneho hľadiska.

"Ďalšie práce na modernizácii Zimného štadióna Pavla Demitru nadviažu na rekonštrukciu z prelomu rokov 2022/2023, pri ktorej mesto zrekonštruovalo strechu štadióna. Aktuálne prebieha verejné obstarávanie zhotoviteľa prác, ktoré by sa mali začať ešte v tomto roku," uviedla hovorkyňa.

Ako dodala, pôjde o výmenu opláštenia fasád štadióna, výmenu obvodových výplňových konštrukcií za nové hliníkové, inštaláciu tieniacej techniky a napojenie vzduchotechniky na systém vykurovania zimného štadióna pre ohrev vzduchu. Zrealizuje sa aj nový systém núteného vetrania so spätným získavaním tepla. Nainštaluje sa systém merania a regulácie, vymenia sa svetelné zdroje za LED svietidlá.

Financie na rekonštrukciu získala radnica z mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti zameranú na obnovu verejných historických a pamiatkovo chránených budov.