Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Regióny

Trenčín zmení Ulicu 1.mája z dopravnej komunikácie na verejný priestor

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Na ulici a v jej blízkosti sú dve základné školy, gymnázium, kostol a pri vyústení na Rozmarínovú ulicu sú prevádzky kaviarní a reštaurácií.

Trenčín 16. júla (TASR) - Trenčianska radnica chce zrevitalizovať časť Ulice 1. mája od križovatky s Piaristickou ulicou po jej vyústenie pri Rozmarínovej ulici a zmeniť jej charakter z dopravnej komunikácie na verejný priestor s dominanciou peších zón. Oznámenie o vyhlásení verejného obstarávania zverejnilo mesto vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

"Ambíciou je upraviť tento priestor tak, aby sa stal nielen pešou komunikáciou, ale aby bol lákavý ponukou kultivovaného verejného priestoru s bezpečným miestom pre školákov s možnosťou trávenia voľného času, neformálnymi sociálnymi kontaktmi, priestorom využiteľným pre mestské podujatia," uvádza radnica vo vestníku.

Zákazka je rozdelená na dve samostatné časti, prvou sú stavebné práce a sadové úpravy, v druhej inštalácia mobiliáru. Na ulici a v jej blízkosti sú dve základné školy, gymnázium, kostol a pri vyústení na Rozmarínovú ulicu sú prevádzky kaviarní a reštaurácií.

Predpokladaná hodnota zákazky je takmer 1,66 milióna eur, predpokladaná hodnota stavebných prác a sadových úprav je 1,34 milióna eur, mobiliár má stáť okolo 312.000 eur. Lehota na predkladanie ponúk je do 14. augusta, revitalizácia bude financovaná z eurofondov.