Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 3. júl 2024Meniny má Miloslav
< sekcia Regióny

Trnava bude centrom divadla pre mladých, začne sa Teen Theatre Fest

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Samotné podujatie je rozdelené do dvoch častí. Inscenácie hlavného programu si diváci môžu pozrieť v budove divadla a v Kultúrnom centre Malý Berlín.

Trnava 22. júna (TASR) - V Trnave sa posledný júnový týždeň bude konať prvý ročník Teen Theatre Fest, ktorý pripravuje Divadlo Jána Palárika. Festival zameraný na divadelné predstavenia najmä pre mladých sa uskutoční v dňoch od soboty do stredy (26. 6). Divadelníci zo Slovenska, Poľska, Maďarska, Česka, Ukrajiny a Nemecka budú v Trnave počas piatich dní vystupovať na viacerých miestach. Informoval o tom Región Trnava na svojom webe.

Samotné podujatie je rozdelené do dvoch častí. Inscenácie hlavného programu si diváci môžu pozrieť v budove divadla a v Kultúrnom centre Malý Berlín. Predstavenia v rámci Off programu, teda mimo priestorov divadla, sa odohrajú vo verejnom priestore, ako napríklad v Ružovom parku alebo v parku Letnej čitárne Knižnice Juraja Fándlyho.

"Motto prvého ročníka TTFESTu je Point of view, teda Môj uhol pohľadu. Počas piatich dní môžete vidieť 11 súborov a 15 inscenácií, ktoré poskytujú rôzne uhly pohľadu na svet mladých ľudí aj na súčasnú divadelnú tvorbu," povedala umelecká riaditeľka festivalu Lucia Mihálová.

Festival slávnostne otvorí premiéra absolventskej inscenácie Limonádové more v sobotu o 16.00 h.

Festival privíta aj zahraničných hostí. Návštevníci sa môžu tešiť na akrobatické predstavenie Hang out z Českej republiky, ktoré sa uskutoční v pondelok (24. 6) o 17.00 h na budove Úradu Trnavského samosprávneho kraja, konkrétne na požiarnych rebríkoch budovy.

Pre najmenších odporúča Mihálová napríklad vtipnú pantomímu Obývacia izba, v ktorej kúzelným spôsobom ožíva nábytok z obývačky. Program zahŕňa aj workshopy, koncerty, diskusie a sprievodné podujatia, ktoré umožnia mladým ľuďom aktívne sa zapojiť do tvorivého procesu a prezentovať svoj uhol pohľadu na celospoločenské problémy.