Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 3. júl 2024Meniny má Miloslav
< sekcia Regióny

Centrum Trnavy patrí festivalu neformálneho vzdelávania

Na snímke mestská veža a Trojičné námestie v Trnave. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Podujatie ponúkne v priebehu piatka veľtrh vzdelávacích organizácií z Trnavského kraja, ktoré pre deti aj dospelých pripravujú zaujímavé interaktívne edukačné aktivity.

Trnava 21. júna (TASR) - V centre Trnavy sa v týchto dňoch koná festival zážitkového neformálneho vzdelávania. Podujatie s názvom Učiaca sa Trnava sa na Trojičnom námestí začal už vo štvrtok 20. júna. Množstvom aktivít pokračuje aj v priebehu piatka.

Na festivale sa predstavuje viac ako 50 organizácií, ktoré pripravili tradičné aj netradičné vzdelávacie aktivity. "Inšpiráciu tu nájdu určite deti aj dospelí," uviedli spoluorganizátori zo vzdelávacej organizácie Lifestarter.

Podujatie ponúkne v priebehu piatka veľtrh vzdelávacích organizácií z Trnavského kraja, ktoré pre deti aj dospelých pripravujú zaujímavé interaktívne edukačné aktivity. Súčasťou festivalu bude aj podujatie Víkend so SAV, v rámci ktorého sa predstaví desať vedeckých ústavov z celého Slovenska. "V programe festivalu je aj vystúpenie detí z dramatického odboru Súkromnej základnej umeleckej školy Gaudia, ktorý je určený žiakom materských a základných škôl," informovali organizátori.

Žiakom siedmeho až deviateho ročníka základných škôl je určená hra Riskuj!, v ktorej budú odpovedať na otázky z oblasti financií. "Seniori sa na jednom z workshopov dozvedia, ako nenaletieť podvodníkom. Na inom workshope sa zasa študenti naučia, že šikana a kyberšikana majú riešenie," pripomenuli organizátori. Ako doplnili, súčasťou podujatia je aj koncert kapely Ychabods a vystúpenie tanečníkov z trnavského Štúdia tanca a pohybu Alegria.