Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Regióny

Trnava finančne podporí cirkevné organizácie sumou 60.000 eur

Na archívnej snímke mesto Trnava. Foto: TASR/AP

Cieľom spolupráce je tvorba a ochrana zdravých podmienok a zdravého spôsobu života a práce obyvateľov mesta.

Trnava 21. júla (TASR) - Mesto Trnava finančne podporí tri cirkevné organizácie v meste sumou 60.000 eur. Návrh vzájomnej spolupráce a finančnej spoluúčasti medzi mestom a cirkvami a cirkevnými organizáciami odsúhlasili mestskí poslanci na júnovom zastupiteľstve. Samospráva o tom informuje na svojom webe.

Cieľom spolupráce je tvorba a ochrana zdravých podmienok a zdravého spôsobu života a práce obyvateľov mesta. "Chceme tiež podporiť komunitný život obyvateľov Trnavy aj v priestoroch cirkví a cirkevných spoločností a zároveň podporiť cestovný ruch v meste," doplnil primátor Trnavy Peter Bročka.

Finančné prostriedky od mesta vo výške 10.000 dostanú Saleziáni don Bosca na rekonštrukciu saleziánskeho diela na Kopánke, kde má vzniknúť športové zázemie. Sumu 30.000 eur dostane trnavská rímskokatolícka farnosť na obnovu Baziliky sv. Mikuláša, ktorá je národnou kultúrnou pamiatkou. Na podporu výstavby druhej etapy pastoračného centra na Prednádraží dostane financie vo výške 20.000 eur rímskokatolícka Farnosť Božieho milosrdenstva.