Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 21. september 2024Meniny má Matúš
< sekcia Regióny

Trnavská nemocnica zmodernizovala oddelenie centrálnej sterilizácie

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Podľa riaditeľa FN Vladislava Šrojtu OCS vďaka novej technike zvládne väčší objem výkonov, dokáže sterilizovať nielen inštrumenty nemocnice, ale aj ďalších zariadení.

Trnava 22. novembra (TASR) - Fakultná nemocnica (FN) Trnava zmodernizovala oddelenie centrálnej sterilizácie (OCS), investícia predstavovala takmer 600 000 eur. Do stavebných prác vložilo zdravotnícke zariadenie 166.631 eur z vlastných zdrojov, investícia do novej techniky bola v sume 425.650 eur z európskych zdrojov. Informoval o tom hovorca FN Matej Martovič.

"Náplňou práce OCS je príprava sterilných zdravotných pomôcok k opakovanému použitiu tak, aby ich používanie neohrozilo bezpečnosť pacienta alebo nezhoršilo jeho klinický stav a zároveň neohrozilo bezpečnosť a zdravie používateľa. Práca na tomto oddelení sa vďaka investícii zefektívni," uviedol primár OCS Patrik Princ. FN zakúpila okrem iného dezinfekčnú umývačku na operačnú obuv, dekontaminačné kontajnery, dezinfekčné umývačky, plazmový a kombinovaný sterilizátor a ďalšie. Podľa riaditeľa FN Vladislava Šrojtu OCS vďaka novej technike zvládne väčší objem výkonov, dokáže sterilizovať nielen inštrumenty nemocnice, ale aj ďalších zariadení. "Už dnes máme záujemcov zo súkromných kliník a ambulancií o služby sterilizácie," uviedol.