Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 17. september 2024Meniny má Olympia
< sekcia Regióny

Trnavskí hasiči mali plné ruky práce: Odstraňovali popadané stromy

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Príslušníci Okresného riaditeľstva HaZZ v Dunajskej Strede zasahovali trikrát, príslušníci Okresného riaditeľstva HaZZ v Trnave šesťkrát.

Trnava 19. augusta (TSAR) - Búrky sprevádzané silným vetrom si vyžiadali v nedeľu (18. 8.) na území Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) 18 zásahov hasičov najmä pre popadané stromy. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Lena Košťálová.

"Hasiči odstraňovali popadané a naklonené stromy z cestných komunikácií a zaparkovaných osobných motorových vozidiel. Celkovo zasahovalo 16 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru, 32 členov dobrovoľných hasičských zborov miest a obcí," priblížila Košťálová s tým, že na odstránenie následkov nepriaznivého počasia bolo nasadených 14 kusov hasičskej techniky.

Príslušníci Okresného riaditeľstva HaZZ v Dunajskej Strede zasahovali trikrát, príslušníci Okresného riaditeľstva HaZZ v Trnave šesťkrát. Dva zásahy absolvovali príslušníci Okresného riaditeľstva HaZZ v Piešťanoch. Zvyšné zásahy realizovali dobrovoľné hasičské zbory.