Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 28. október 2024Meniny má Dobromila
< sekcia Regióny

Zrekonštruovali budovu Strednej odbornej školy v Považskej Bystrici

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V rámci stavebných prác vymenili na budove okná, dvere, zrekonštruovali kotolňu, vymenili kotly, bleskozvod, zdravotechnické inštalácie či elektroinštalácie.

Považská Bystrica 12. júna (TASR) - Zvýšenie energetickej efektívnosti a modernizácia odborných dielní boli hlavným cieľom rekonštrukcie budovy praktického vyučovania Strednej odbornej školy (SOŠ) Považská Bystrica. S pomocou financií z Integrovaného regionálneho operačného programu zrekonštruoval Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) budovu za takmer dva milióny eur. Informovala o tom hovorkyňa TSK Lenka Kukučková.

V rámci stavebných prác vymenili na budove okná, dvere, zrekonštruovali kotolňu, vymenili kotly, bleskozvod, zdravotechnické inštalácie, elektroinštalácie, vzduchotechniku a zateplili obvodový plášť budovy.

"Celková investícia, nielen do stavebnej časti, ale aj na modernizáciu technického vybavenia, predstavovala takmer dva milióny eur s DPH. Stavebné práce boli v hodnote približne 1,6 milióna eur, na materiálno-technické vybavenie išlo viac ako 325.000 eur," uviedol predseda TSK Jaroslav Baška.

V rámci modernizácie odborných učební a dielní sa podarilo nakúpiť nové vybavenie pre stavebnú, stolársku, murársku, inštalatérsku a strechársku dielňu, ale aj do novej dielne pre autoopravárov.

SOŠ Považská Bystrica oslávila v tomto roku polstoročie existencie. Podľa riaditeľa školy Jána Kunovského sa podarilo zastaviť pokles počtu žiakov. Aktuálne školu navštevuje 256 žiakov, záujem o štúdium na škole rastie.

"Tento rok sa nám podarilo znáborovať všetky stavbárske odbory, autárske odbory máme pravidelne naplnené, a ja len pevne verím, že stúpajúci trend záujmu žiakov o našu školu bude pokračovať," doplnil riaditeľ.