Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Trnavský kraj opäť organizuje podujatie pre žiakov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Odprezentujú sa študenti a učitelia zo stredných odborných škôl, z obchodných akadémií a gymnázií.

Trnava 17. septembra (TASR) - Trnavský samosprávny kraj (TTSK) opäť organizuje podujatie pre žiakov ôsmych a deviatych ročníkov, na ktorom majú možnosť oboznámiť sa so štúdiom na stredných školách v kraji. Uskutoční sa v mestách Trnava, Dunajská Streda a Senica. TASR o tom informoval komunikačný odbor TTSK.

"Vo výsledku im chceme uľahčiť rozhodovanie pri výbere štúdia na strednej škole s perspektívou uplatnenia sa," zhrnul predseda TTSK Jozef Viskupič. Podujatie Kam na strednú v Trnavskej župe bude 3. októbra v Trnave, 10. októbra v Senici a 17. októbra v Dunajskej Strede.

Odprezentujú sa študenti a učitelia zo stredných odborných škôl, z obchodných akadémií a gymnázií. Zúčastnia sa aj zástupcovia spoločností a firiem, ktoré spolupracujú so strednými školami v rámci duálneho vzdelávania, trnavské vysoké školy, zástupcovia krízovej linky IPčko aj národnej agentúry Erasmus+.

Pre študentov je pripravené aj vyhodnocovanie ich študijnej dispozície zamestnancami Centra poradenstva a prevencie v Trnave. "Poradenstvo týkajúce sa štúdia bude poskytnuté aj rodičom," dodal TTSK.