Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Trnavský kraj začal so stavbou ďalšieho zariadenia sociálnych služieb

Ilustračné foto. Foto: TASR - Ján Krošlák

Plánovaná doba výstavby je 18 mesiacov. Nová dvojpodlažná budova nadväzuje na jestvujúce zariadenie, na poschodí bude päť samostatných buniek s kapacitou pre 20 klientov zariadenia.

Trnava 6. júla (TASR) - Trnavský samosprávny kraj (TTSK) začal so stavbou nového objektu pri Domove sociálnych služieb (DSS) pre deti a dospelých Šoporňa – Štrkovec, ako aj obnovou existujúcich budov. TASR o tom informoval odbor komunikácie TTSK. Kraj zo svojho rozpočtu investuje celkovo viac ako 2,9 milióna eur.

"Cieľom je zabezpečenie kvalitného, bezpečného a dostupného prostredia pre aktuálnych aj budúcich klientov zariadení sociálnych služieb. Pri DSS pre deti a dospelých v Šoporni – Štrkovci pristavíme novú budovu, v ktorej sa bude nachádzať kuchyňa, jedáleň, izby so zázemím pre klientov, ale aj administratívna časť. Prestavbou bývalej administratívnej budovy zase vytvoríme nové chránené bývanie. V ňom budú pre klientov vytvorené podmienky pre samostatný život za pomoci asistencie," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Plánovaná doba výstavby je 18 mesiacov. Nová dvojpodlažná budova nadväzuje na jestvujúce zariadenie, na poschodí bude päť samostatných buniek s kapacitou pre 20 klientov zariadenia. V rámci starostlivosti o klientov sa bude v budove nachádzať aj terapeutická miestnosť, ošetrovňa či ambulancia.

Chránené bývanie, ktoré vznikne rekonštrukciou existujúcej administratívnej budovy, bude mať maximálnu kapacitu pre šesticu klientov. Súčasťou izieb bude kuchynka aj hygienické jadro, v budove je tiež samostatne navrhnutá prevádzka práčovne. Proces chráneného bývania bude zabezpečený odborným personálom.

Stavebné práce realizuje spoločnosť Metrostav Slovakia, ktorá vzišla z verejného obstarávania.