Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Ukrajinský festival vyvrcholí koncertom Ľvovskej národnej filharmónie

Na snímke veľvyslanec Ukrajiny Myroslav Myronovyč Kastran počas nástupnej audiencie 14. februára 2023 v Prezidentskom paláci v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Súčasťou programu podujatia je aj detská zóna, stánky s občerstvením, stand-up vystúpenia, či večerná charitatívna aukcia na podporu ukrajinských ozbrojených síl.

Bratislava 7. septembra (TASR) - Ukrajinský festival na Bratislavskom hrade vyvrcholí vystúpením operných sólistov a symfonického orchestra Ľvovskej národnej filharmónie. Podujatie sa koná v sobotu, orchester odohrá svoj koncert o 18.00 h. TASR o tom informovalo Veľvyslanectvo Ukrajiny v Slovenskej republike.

Koncert symfonického orchestra nesie názov Zvuky Ukrajiny a podľa slov veľvyslanectva vznikol pri príležitosti 33. výročia nezávislosti štátu.

Ukrajinský festival sa začne predpoludním. "Festival odštartuje o 10.00 h slávnostným otvorením na veľkom pódiu, po ktorom bude nasledovať koncert detských súborov. Na pódiu sa predstavia talentované deti z Ukrajiny, ktoré si pripravili pestrý program, plný spevu, tanca a tradičnej ukrajinskej hudby. Ich vystúpenia prinesú návštevníkom neopakovateľný zážitok a ukážu mladú tvár ukrajinskej kultúry," priblížilo veľvyslanectvo.

Súčasťou programu podujatia je aj detská zóna, stánky s občerstvením, stand-up vystúpenia, či večerná charitatívna aukcia na podporu ukrajinských ozbrojených síl.

V záverečnom koncerte sa o 20.30 h. predstaví speváčka Mila Nitič. Vystúpi s kapelami MBreeze a Druha Rika. "Ich energické a emocionálne vystúpenia uzavrú festival vo veľkom štýle a prinesú nezabudnuteľnú atmosféru," dodala ambasáda.