Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Regióny

Ulica pred ZŠ Na dolinách v Trenčíne sa v piatok zmení na pešiu zónu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Mužla

Inštitút participácie Trenčín v spolupráci s mestom Trenčín a Slovenskou technickou univerzitou bude skúmať možnosti, ako zvýšiť dopravnú bezpečnosť detí v okolí ZŠ.

Trenčín 19. septembra (TASR) - Ulica pred Základnou školou (ZŠ) Na dolinách v Trenčíne sa v piatok (20. 9.) zmení na pešiu zónu. V rámci Európskeho týždňa mobility budú medzi školákmi propagovať ekologické formy dopravy. Informovala o tom trenčianska hovorkyňa Erika Ságová.

Inštitút participácie Trenčín v spolupráci s mestom Trenčín a Slovenskou technickou univerzitou bude skúmať možnosti, ako zvýšiť dopravnú bezpečnosť detí v okolí ZŠ. Po ulici pred školou bude od 8.00 do 17.00 h zakázaný prejazd aj parkovanie.

"Na ulici priamo pred školou sa deti budú môcť slobodne pohybovať bez áut. Nepôjde len o hry, ale predovšetkým o vzdelávanie. Žiaci druhého stupňa získajú informácie o ekologických formách dopravy - pešej, cyklistickej a verejnej. Naučia sa, prečo sú práve tieto formy dopravy lepšie pre životné prostredie, pre život v našom meste aj pre zdravie ľudí," uviedla hovorkyňa.

Na podujatí bude podľa nej spolupracovať aj štátna či mestská polícia, prevádzkovateľ mestskej hromadnej dopravy v Trenčíne, občianske združenie Doprava na Považí či Populair. Ide o súčasť projektu Mobilities v rámci programu Horizont, ktorý je zameraný na bezpečnosť detí v okolí škôl.