Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Regióny

Detská pohotovosť pri klinike A. Getlíka v Petržalke od júna končí

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Mestská časť vysvetlila, že k rozhodnutiu o skončení ústavnej pohotovostnej ambulancie sa dospelo v kontexte dlhodobého a postupného poklesu počtu ošetrených pacientov.

Bratislava 31. mája (TASR) - Detská pohotovosť pri klinike pre deti a dorast A. Getlíka v bratislavskej Petržalke od začiatku júna končí. Dôvodom je okrem iného aj pokles počtu ošetrených pacientov. Informovala o tom Petržalka na sociálnej sieti. Pre TASR to potvrdila Eva Kliská, hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB), pod ktorú zariadenie patrí.

Mestská časť vysvetlila, že k rozhodnutiu o skončení ústavnej pohotovostnej ambulancie pri Klinike pre deti a dorast A. Getlíka Slovenskej zdravotníckej univerzity a UNB sa dospelo v kontexte dlhodobého a postupného poklesu počtu ošetrených pacientov. Ľuďom odporučila, aby, aj z pohľadu bezpečnosti a kvality, v prípade potreby išli do Národného ústavu detských chorôb (NÚDCH). "Ten je, čo sa vzdialenosti týka, primerane časovo dostupný pre všetkých obyvateľov a obyvateľky Petržalky," dodala.