Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 25. október 2024Meniny má Aurel
< sekcia Regióny

UNLP Košice otvorí novú nemocničnú lekáreň

Ilustračné foto Foto: TASR

Pacientom bude k dispozícii začiatkom budúceho roka.

Košice 2. novembra (TASR) - Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura Košice otvorí novú nemocničnú lekáreň vo svojom areáli na Rastislavovej ulici. Pacientom bude k dispozícii začiatkom budúceho roka. TASR o tom za nemocnicu informovala Monika Krišková s tým, že prípravné práce na druhej nemocničnej lekárni sa už začali.

Prvá nemocničná lekáreň je umiestnená v objekte na Triede SNP a jej tržby medzimesačne rastú. Ako povedal generálny riaditeľ nemocnice Vladimír Grešš, v súčasnosti sa pohybujú na úrovni 250.000 eur mesačne. „Tržby z lekárne predstavujú zaujímavý zdroj príjmov, preto pracujeme na vybudovaní ďalšej lekárne,“ povedal.

Vedenie nemocnice po vyhodnotení dostupných možností schválilo, aby sa v prvej etape lekáreň zriadila v pôvodných priestoroch, kde kedysi sídlila súkromná lekáreň, teda v Pavilóne XIV v objekte na Rastislavovej ulici. Z analýzy nemocnice však vyplýva, že najvhodnejšie miesto pre verejnú nemocničnú lekáreň v areáli na Rastislavovej ulici je v blízkosti centrálneho vstupu. Prechádza tadiaľ viac než 90 percent pacientov, návštevníkov nemocnice a spájajú sa tam cesty zo všetkých oddelení či ambulancií, ktoré denne pacienti navštevujú. „Príprava novej lekárne v novej lokalite je časovo podstatne náročnejšia. Súvisí to s územným a stavebným konaním, preto tento priestor pripravíme v druhej fáze. Zatiaľ vybudujeme lekáreň v pôvodných priestoroch bez zbytočných odkladov,“ dodal Grešš.

Nový objekt by mal v budúcnosti obsahovať centrálnu recepciu, lekáreň a výdajňu zdravotníckych pomôcok. „Nová lekáreň sa stane súčasťou moderného manažmentu pacienta, ktorý nájde viaceré služby nemocnice na jednom mieste. Nechceme však dovtedy prichádzať o príjmy z lekárne, ktoré tvoria zaujímavý zisk, a preto dočasne zriadime lekáreň na pôvodnom mieste,“ doplnil výkonný riaditeľ pre vedu a výskum Peter Kizek.