Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Úradovali zlodeji: Vyšetrujú tri vlámania do rodinných domov

Snímka z miesta činu. Foto: Facebook - Polícia SR Žilinský kraj

Policajti na všetkých prípadoch intenzívne pracujú a vykonávajú všetky potrebné úkony s cieľom riadneho objasnenia skutkov.

Žilina 14. augusta (TASR) - Policajti v Žiline evidujú za uplynulý víkend tri skutky vlámania do rodinných domov. Ako informovala žilinská krajská polícia na sociálnej sieti, na všetkých prípadoch intenzívne pracujú a vykonávajú všetky potrebné úkony s cieľom riadneho objasnenia skutkov.

"V dvoch prípadoch vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline začal trestné stíhanie za prečin porušovania domovej slobody, za prečin krádeže a poškodzovania cudzej veci. V treťom prípade sa páchateľ nedostal do domu a prípad evidujeme ako priestupok proti majetku," uviedla polícia.

Zároveň odporúča majiteľom bytov a domov, aby hlavne počas dovolenkového obdobia dbali na ochranu svojho majetku. "Bytom a rodinným domom veľmi dobrú ochranu pred krádežami vlámaním poskytujú bezpečnostné dvere a elektronické zabezpečenie týchto objektov. Cennosti si uschovajte v trezore alebo v bezpečnostnej skrinke, väčšie finančné čiastky nenechávajte doma," vyzvala polícia.