Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

Uzavreli cestu R2: Pri nehode zomrel vodič

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Vodiči môžu využiť obchádzkovú trasu cez obec.

Ožďany 16. septembra (TASR) - Na obchvate obce Ožďany v okrese Rimavská Sobota došlo v pondelok dopoludnia k tragickej dopravnej nehode, ktorá si vyžiadala jeden ľudský život. Úsek rýchlostnej cesty R2 po nehode uzavreli. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

"Na mieste došlo k smrteľnej dopravnej nehode kamiónu s návesom a osobného vozidla," uviedla Kováčiková s tým, že o život prišiel vodič kamiónu. Obchvat Oždian po nehode v oboch smeroch uzavreli, polícia na mieste nehodu naďalej dokumentuje. Vodiči môžu využiť obchádzkovú trasu cez obec.

Pri dopravnej nehode prišiel o život 51-ročný vodič, ktorý viedol kamión naložený drevom v smere od Oždian na Lučenec. "Z doposiaľ nezistených príčin sa kamión na ceste prevrátil a vodič zostal pod ním zakliesnený. Pri nehode utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Oproti kamiónu išlo v tom čase osobné vozidlo, ktoré sa už zrážke nedokázalo vyhnúť, jeho vodička, našťastie, vyviazla bez zranení," priblížila Kováčiková.

Polícia v súvislosti s nehodou začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia, na miesto bol prizvaný aj znalec z odboru cestnej dopravy. Na účely znaleckého skúmania bol zaistený aj havarovaný kamión. "Presná príčina vzniku nehody, ako aj všetky ďalšie okolnosti, za ktorých k nehode došlo, sú predmetom jej následného vyšetrovania," dodala krajská policajná hovorkyňa.