Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 12. september 2024Meniny má Mária
< sekcia Regióny

V B. Bystrici sa začalo so stavbou pódií a prípravou osláv výročia SNP

Archívna snímka. Foto: TASR - Lukáš Mužla

Konštrukčné práce spojené s výstavbou pódií a ďalšími činnosťami budú v areáli pamätníka SNP prebiehať aj v nasledujúcich dňoch medzi 8.00 a 18.00 h.

Banská Bystrica 19. augusta (TASR) - Ministerstvo obrany (MO) SR upozorňuje na zvýšený pracovný ruch v okolí pamätníka SNP v Banskej Bystrici. V areáli odštartovali konštrukčné práce súvisiace s prípravami na celoštátne oslavy 80. výročia SNP. TASR o tom informovalo tlačové oddelenie rezortu.

Konštrukčné práce spojené s výstavbou pódií a ďalšími činnosťami budú v areáli pamätníka SNP prebiehať aj v nasledujúcich dňoch medzi 8.00 a 18.00 h. "Pôjde predovšetkým o vykladanie materiálu, stavbu hlavnej konštrukcie pódií, montáž striech a dokončovacie práce. Keďže môže práce a činnosti v okolí pamätníka sprevádzať zvýšený hluk, prosíme verejnosť o zhovievavosť a toleranciu," uviedlo ministerstvo.

Celoslovenské oslavy 80. výročia SNP sa v Banskej Bystrici uskutočnia 28. a 29. augusta, hlavným organizátorom je MO SR. Súčasťou osláv bude kultúrno-spoločenský a sprievodný program i vojenská prehliadka. Vláda na ich organizáciu vyčlenila koncom júna celkovo 2,7 milióna eur.