Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Regióny

V Bardejove a v obci Kríže sa uskutočnia oslavy 80. výročia SNP

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

V piatok o 14.00 h sa uskutoční kladenie vencov pri Pamätníku vďaky a priateľstva a o 15.00 h pri Pamätníku holokaustu v Bardejove. Kladenie vencov pri pamätníku v obci Kríže bude o 15.00 h.

Bardejov 30. augusta (TASR) - Pietnymi spomienkami pri pamätníkoch v Bardejove a v obci Kríže si v piatok uctia pamiatku hrdinov pri príležitosti 80. výročia Slovenského národného povstania (SNP). V sobotu (31. 8.) je pripravený sprievodný program na Radničnom námestí v Bardejove s atrakciami pre deti. Oslavy organizuje mesto Bardejov, Slovenský zväz protifašistických bojovníkov a Okresný úrad Bardejov.

V piatok o 14.00 h sa uskutoční kladenie vencov pri Pamätníku vďaky a priateľstva a o 15.00 h pri Pamätníku holokaustu v Bardejove. Kladenie vencov pri pamätníku v obci Kríže bude o 15.00 h. Následne je na partizánskej lúke pri obecnom úrade pripravený kultúrny program s občerstvením.

Súčasťou sobotňajšieho programu na Radničnom námestí, ktorý sa začne o 14.00 h, bude okrem iného aj vystúpenie dychovej hudby ministerstva vnútra, folklórnych skupín, hudobnej kapely Komajota a premietanie filmu s povstaleckou tematikou s názvom Vlčie diery.