Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Regióny

V Bratislave riešia prípady podvodníkov vydávajúcich sa za deti obetí

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Polícia v tejto súvislosti apeluje na ľudí, aby si pred komunikáciou cez internet riadne overili, či je osoba naozaj ich dieťaťom.

Bratislava 17. októbra (TASR) - Bratislavská polícia vyšetruje dva nové prípady podvodu na senioroch. Pomocou SMS správ od nich podvodníci vylákali peniaze, vydávali sa pritom za ich deti. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

"V prvom prípade bola poškodená kontaktovaná prostredníctvom SMS neznámou osobou vydávajúcou sa za jej dcéru. Informovala ju o tom, že má nové telefónne číslo. Zároveň ju požiadala, aby ďalej komunikovali cez aplikáciu Whatsapp. Po výmene niekoľkých správ ju osoba vystupujúca pod identitou jej dcéry požiadala o zaplatenie platby vo výške 1748 eur. Poškodená v záujme pomôcť svojej dcére požadovanú sumu zaslala na určený bankový účet," vysvetlili postup podvodu policajti.

Druhý prípad, ktorý policajti spomenuli, je podľa nich rovnaký. Manželský pár prišiel podvodom o vyše 3300 eur. Ešte predtým, ako peniaze poslali na účet v presvedčení, že ich posielajú svojej dcére, pokúsili sa s ňou skontaktovať. Ona však telefonát neprijala, a tak manželia tvrdeniam podvodníkov uverili.

Polícia v tejto súvislosti apeluje na ľudí, aby si pred takouto komunikáciou cez internet riadne overili, či je osoba naozaj ich dieťaťom.

"Zároveň vás žiadame, aby ste informovali svojich starších príbuzných o častých praktikách podvodníkov. Vo veľkej miere práve včasná informovanosť dokáže zachrániť seniorom ich ťažko ušetrené úspory," napísali policajti.