Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 27. september 2024Meniny má Cyprián
< sekcia Regióny

V doline Tiesňava v Slovenskom raji obnovili turistické značenie

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Turistickú infraštruktúru obnovilo združenie aj vďaka podpore Správy Národného parku Slovenský raj.

Spišská Nová Ves 27. septembra (TASR) - V doline Tiesňava v Slovenskom raji tento týždeň dokončili obnovu turistického značenia. Vďaka finančnej podpore dvoch nadácií práce zrealizovalo občianske združenie (OZ) Zelená hora, ktoré o tom informovalo na sociálnej sieti. Tiesňava spája dve osady obce Hrabušice - Hrabušickú pílu a Podlesok.

"Okrem značkárskych aktivít sme menili dožívajúcu strechu na turistickom prístrešku, revitalizovali oficiálne ohnisko, menili zničené a osádzali nové masívne lavičky. Dreveným mostíkom sme premostili prameň na jednom zo vstupov do dolinky. Technické práce opäť na výbornú zrealizovali osvedčení stolárski majstri," priblížilo OZ.

Turistickú infraštruktúru obnovilo združenie aj vďaka podpore Správy Národného parku Slovenský raj. Verí, že táto menšia roklina opätovne ožije návštevami turistov a hlavne rodín s deťmi. "Práve Tiesňava je totiž miestom ideálnym na prvý dotyk so stúpačkami a technickými zariadeniami, ktoré zdatnejší turisti dobre poznajú z náročnejších roklín v Slovenskom raji," uzatvára OZ.