Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Regióny

V bánskoštiavnickej Galérii Schemnitz otvoria výstavu Roberta Bielika

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Bielik absolvoval štúdium maľby na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave.

Banská Štiavnica 17. júla (TASR) - Banskoštiavnická Galéria Schemnitz pozýva na vernisáž výstavy "Simulované konkrétno" maliara, spisovateľa a fotografa Roberta Bielika. Uskutoční sa v piatok 19. júla o 17.30 h.

"Aktuálny výstavný projekt, obsahujúci maľby vytvorené k prezentácii v Galérii Schemnitz, sa prostredníctvom troch tematických cyklov - Vyprahnutá túžba, Virtuálna realita a Smrť - zaoberá ireálnym nahliadaním na skutočnosť, ovplyvneným a skresleným cez pôsobnosť ega," informovali galeristi.

Zároveň podotkli, že presvedčenie, ktorým sa autor v tvorbe dlhodobo zaoberá, tkvie v prelínajúcich sa náboženských teóriách buddhizmu a katolicizmu. Na základe svojich cestovateľských skúseností a pomerne dlhým časom stráveným v oblastiach Indie, Nepálu či Kambodže sa pohybuje na nevšednom pomedzí médií maľby, fotografie a literatúry.

Bielik absolvoval štúdium maľby na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave. Pôsobil tiež ako pedagóg na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre, kde sa spolupodieľal na zostavení antologického diela slovenskej duchovnej poézie Stratená v ľaliách. V rámci maľby participoval na početnom množstve sólových i skupinových výstav na Slovensku aj v zahraničí.

Výstava potrvá do 8. septembra.