Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

V Hanušovciach nad Topľou dokončili revitalizáciu sídliska

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Súčasťou celkovej revitalizácie vnútrobloku bola tiež výstavba detského ihriska, pieskoviska, mobiliáru, dažďovej záhrady, kontajnerových stojísk, novej zelene a rekonštrukcia chodníkov.

Hanušovce nad Topľou 26. augusta (TASR) - V Hanušovciach nad Topľou dokončili revitalizáciu vnútrobloku sídliska. Okrem plánovaných prác, ktoré boli súčasťou projektu financovaného z eurofondov, samospráva pridala aj multifunkčné ihrisko. Ako pre TASR uviedol primátor Štefan Straka, k pohybu má motivovať hlavne miestne deti a mládež.

Nové multifunkčné ihrisko je odvodnené a ponúka priestor na rôzne športy vrátane futbalu, basketbalu a florbalu.

"V tejto oblasti máme silné zdroje podzemnej vody, čo nám spôsobilo komplikácie, v budúcnosti uvažujeme o využití tejto vody na zavlažovanie. Momentálne sme však museli urobiť niekoľko úprav v okolí ihriska, aby bolo plne funkčné a odolné aj voči prívalovým dažďom," vysvetlil primátor.

Investícia do vnútrobloku sídliska na uliciach Štúrova a Budovateľská z európskych fondov predstavovala 300.000 eur, ďalšie finančné prostriedky poskytlo mesto z vlastného rozpočtu a prispeli aj sponzori a podnikatelia. Celková investícia sa vyšplhala na približne 350.000 eur.

"Vybudovali sme aj ochranné siete, ktoré zabránia tomu, aby lopty rozbíjali okná. Naším cieľom bolo, aby sa z nového ihriska tešili nielen mladí, ale aby zároveň nebolo príčinou problémov pre okolie," dodal Straka s tým, že práce realizovalo oddelenie údržby mestského úradu.

Súčasťou celkovej revitalizácie vnútrobloku bola tiež výstavba detského ihriska, pieskoviska, mobiliáru, dažďovej záhrady, kontajnerových stojísk, novej zelene a rekonštrukcia chodníkov.