Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Regióny

V Hornom Smokovci vo Vysokých Tatrách obnovili parkovisko

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

V rámci stavebných prác sa zrekonštruovalo na ceste II. triedy odpočívadlo s parkovacími miestami a oddychovou zónou.

Vysoké Tatry 14. júla (TASR) - V Hornom Smokovci vo Vysokých Tatrách obnovili parkovisko aj s odpočívadlom. Nikola Horizralová, PR manažérka spoločnosti Eurovia SK, ktorá pre Prešovský samosprávny kraj investíciu realizovala, uviedla, že stavebné úpravy plochy na ceste II/537 prispejú k zvýšeniu bezpečnosti účastníkov cestnej premávky. "Zvýši sa tiež komfort pre všetkých účastníkov cestnej premávky a zároveň sa v zimnom období uľahčí údržba daného územia," dodala.

V rámci stavebných prác sa zrekonštruovalo na ceste II. triedy odpočívadlo s parkovacími miestami a oddychovou zónou. Stavbári tiež opravili vozovku "otočiska" zimnej údržby. Cena diela bola takmer 180.000 eur bez DPH. Projekt nadväzoval na vlani realizovanú rekonštrukciu vozovky na cestách II. aj III. triedy pre potreby odstránenia zistených porúch a nevyhovujúci technický stav.

"Náš stavebný tím zabezpečil doplnenie rekonštrukcie o opravu miesta otočiska pre vozidlá zimnej údržby a modernizáciu starého odpočívadla nachádzajúceho sa na 37,711 kilometri úseku cesty II/537," konkretizovala Horizralová s tým, že práce na predmetnej stavbe rozdelili do siedmich stavebných objektov. Primárnym bola obnova existujúceho odpočívadla, ktoré je napojené na frekventovanú Cestu slobody. Stavbári museli odstrániť existujúci povrch vozovky a nahradiť ho novou cestnou konštrukciou vrátane odvodnenia a bezpečnostných prvkov. Na odpočívadle sa následne dobudovala aj oddychová zóna s vybavením, parkovacie miesta a doplnilo sa aj zvislé a vodorovné dopravné značenie.