Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 12. október 2024Meniny má Maximilián
< sekcia Regióny

V Karlovej Vsi i Ružinove sa bude cez víkend hodovať

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

Karloveské hody otvorí tradičné viazanie hodových strapcov na Nám. sv. Františka doplnené hudobným programom.

Bratislava 26. septembra (TASR) - Bratislavské mestské časti Karlova Ves a Ružinov ožijú hodovými slávnosťami. Pripravený je kultúrno-hudobný program i program pre deti či sprievodné podujatia, chýbať nebudú ani tradičné hodové stánky s občerstvením. V Karlovej Vsi sa bude hodovať od piatka do nedele (27. - 29. 9.), v Ružinove počas víkendu. Informujú o tom jednotlivé samosprávy.

Karloveské hody otvorí tradičné viazanie hodových strapcov na Nám. sv. Františka doplnené hudobným programom. Podvečer sa hodový sprievod presunie do Parku SNP v Líščom údolí, kde nebudú okrem hudby chýbať ani mažoretky či ohňová šou. Sobotný program bude patriť folklórnym súborom, programom pre deti, rytierskym zápasom či tancu, neskorší program bude najmä o hudbe. Záverečný deň hodov bude opäť orientovaný na hudbu, tanec a deti. Záver bude patriť jazzmanovi a hudobníkovi Petrovi Lipovi.

Hody prinesú aj sprievodné podujatia. Karloveská knižnica ponúkne jesennú knižnú burzu, premávať bude hodový vláčik, v Komunitnej uličke sa predstavia karloveské združenia, v stane mestskej časti sa budú môcť návštevníci hodov porozprávať s vedením mestskej časti či pracovníkmi miestneho úradu. Chýbať nebude ani futbalový turnaj či stredoveký dobový tábor.

Počas víkendu sa bude hodovať aj v Ružinove. Hodové slávnosti sa budú konať v Parku A. Hlinku, Wetzlerovom parku či pred Domom kultúry (DK) Ružinov. "Možno ste si už všimli, že pred domom kultúry už stoja kolotoče. Vo Wetzlerovom parku nebudú chýbať v sobotu športové a v nedeľu detské aktivity, v Parku A. Hlinku zasa tradičné hodové stánky s občerstvením a kultúrny program," pozýva starosta Ružinova Martin Chren s tým, že hlavným hosťom má byť nemecká kapela Fun Factory s jej najväčšími hitmi 90. rokov.

V nedeľu nebude chýbať ani slávnostná hodová sv. omša v Kostole sv. Vincenta.