Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Regióny

V Kremnici revitalizujú priestor Pamätníka SNP

Ilustračné foto. Foto: TASR Jana Vodnáková

Rekonštrukcia podľa riaditeľky podniku Slávky Hnilovej zahŕňa kompletnú úpravu spevnených plôch, výmenu mobiliáru - lavičiek a smetných košov aj sadové úpravy.

Kremnica 12. júla (TASR) - V Kremnici v týchto dňoch finišuje Mestský podnik služieb s prácami na revitalizácii priestoru Pamätníka SNP, ktorý je dielom sochára Fraňa Štefunku. Pamätník nachádzajúci sa na Námestí SNP odhalili ešte v roku 1954, pri príležitosti 10. výročia vypuknutia povstania.

Ako informovala kremnická samospráva, rekonštrukcia podľa riaditeľky podniku Slávky Hnilovej zahŕňa kompletnú úpravu spevnených plôch, výmenu mobiliáru - lavičiek a smetných košov aj sadové úpravy, teda výsadbu vyvýšeného kvetinového záhona lemujúceho pieskovcové súsošie.

"Pietne miesto je významným centrom odpočinku a stretnutí obyvateľov a návštevníkov nášho mesta. Úpravou okolitej zelene a realizáciou novej výsadby kvetinového záhona sa postupne napĺňa zámer Kvitnúceho mesta Kremnica, v ktorom mesto Kremnica a Mestský podnik služieb budú intenzívne pokračovať," uviedla samospráva.

Dodala, že po skrášlení plôch zelene kvetinami a prvkami drobnej architektúry v centre mesta sa práce presunú aj na sídliská - ulicu Jula Horvátha a Dolnú ulicu.