Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Regióny

V lese nad Turčekom sa stratila hubárka

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Nezvestnosť ženy nahlásil HZS Slovák, ktorý bol s ňou a jeho manželkou na hubách. Pátralo po nej 14 záchranárov HZS, dvaja kynológovia so služobnými psami a aj dva drony.

Turček 18. októbra (TASR) - Horskí záchranári pátrali vo štvrtok (17. 10.) po stratenej 75-ročnej hubárke v lese nad Turčekom (okres Turčianske Teplice). Ženu našli po niekoľkých hodinách. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojom webe.

Nezvestnosť ženy nahlásil HZS Slovák, ktorý bol s ňou a jeho manželkou na hubách. "Do pátracej akcie sa zapojilo 14 profesionálnych aj dobrovoľných záchranárov HZS z oblastného strediska Veľká Fatra, dvaja kynológovia HZS so služobnými psami aj dva drony," uviedla HZS. Na pomoc im prišli i príslušníci Okresného riaditeľstva Policajného zboru Turčianske Teplice a členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce Turček.

"Hubárka nemala pri sebe mobilný telefón, nebolo tak možné sa s ňou kontaktovať, ani ju inak lokalizovať. Po niekoľkých hodinách v teréne ju záchranári objavili v lesnom poraste nad obcou Turček. Ženu po zateplení a vyšetrení transportovali do ubytovacieho zariadenia na Skalke," dodala HZS.