Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 15. september 2024Meniny má Jolana
< sekcia Regióny

V Liptovskom Mikuláši hlásia nárast počtu žiakov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Branislav Račko

V školách počas prázdnin upratovali, maľovali, čistili, rekonštruovali a investovalo do bezpečnosti.

Liptovský Mikuláš 2. septembra (TASR) - Do základných škôl (ZŠ) v pôsobnosti mesta Liptovský Mikuláš v pondelok nastúpilo 2482 žiakov. Z toho je 271 prvákov. ZŠ v Palúdzke a na Podrezinách hlásia nárast počtu žiakov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Perďoch Čapčíková.

"Najvyššie nárasty žiakov oproti predošlému roku, až o 30, zaznamenali v ZŠ Demänovská ulica a v ZŠ Janka Kráľa. Predpokladané počty budú spresnené k 15. septembru," uviedla vedúca odboru školstva liptovskomikulášskej radnice Mária Boltižiarová.

Hovorkyňa dodala, že školáci prichádzajú do lepších podmienok. V školách počas prázdnin upratovali, maľovali, čistili, rekonštruovali a investovalo do bezpečnosti. "Naše školy vo všeobecnosti podporujú rozvoj pohybových aktivít. V rámci vyučovacieho procesu otvárajú športové triedy so zameraním na florbal a plávanie v ZŠ Demänovská ulica, na plávanie v ZŠ Janka Kráľa, na gymnastiku a futbal v ZŠ Okoličianska a na hokej v ZŠ Márie Rázusovej Martákovej," vymenovala.

Špecializované triedy sú pre deti k dispozícii od piateho ročníka. V ZŠ Janka Kráľa sa druháci môžu venovať základom tenisu vďaka navýšeniu hodín telesnej výchovy.