Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 2. júl 2024Meniny má Berta
< sekcia Regióny

V Liptovskom Mikuláši otvorili zrekonštruovaný futbalový štadión

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Mužstvo MFK Tatran Liptovský Mikuláš sa po troch rokoch vracia na domáci štadión a už všetky zápasy v novej sezóne odohrá vo vlastnom zrekonštruovanom stánku.

Liptovský Mikuláš 30. júna (TASR) - Prípravným futbalovým stretnutím otvorili v sobotu (29. 6.) večer zrekonštruovaný futbalový štadión v Liptovskom Mikuláši. Futbalový štadión bude niesť meno dlhoročného funkcionára mestského futbalového klubu Milana Janeka. Informovala o tom hovorkyňa Liptovského Mikuláša Viktória Perďoch Čapčíková.

Mužstvo MFK Tatran Liptovský Mikuláš sa po troch rokoch vracia na domáci štadión a už všetky zápasy v novej sezóne odohrá vo vlastnom zrekonštruovanom stánku. Výška investície v druhej etape predstavovala približne 2,6 milióna eur, z Fondu na podporu športu získali Mestské športové zariadenia, ktorých stopercentným vlastníkom je mesto, 1,1 milióna eur. Zvyšok dofinancovala mestská spoločnosť z úveru.

Financie použili na nový trávnik s vyhrievaním a zavlažovaním, na zvýšenie kapacity tribún z 1600 na 2000 miest, turniketový a kamerový systém a umelé osvetlenie štadióna, ktoré patrí medzi najmodernejšie na Slovensku. Stavebnými úpravami prešli aj interiéry prevádzkovej budovy.

"V meste olympijských víťazov dostáva verejnosť a hráči štadión, ktorý spĺňa podmienky pre najvyššiu súťaž. Verím, že sa do nej hráčom mestského klubu podarí opäť prebojovať. Mesto bude podporovať rozvoj športovej infraštruktúry tak, aby sa do športovania mohla zapojiť čo najširšia verejnosť," konštatoval primátor Ján Blcháč.