Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Regióny

V Martine pribudli ďalšie stojiská polopodzemných kontajnerov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Popri nových polopodzemných kontajneroch nechala martinská radnica na pešej zóne nainštalovať inteligentný samolisovací kontajner na komunálny odpad.

Martin 12. augusta (TASR) - Martinská samospráva pokračuje v modernizácii a ekologizácii systému zberu odpadu budovaním stojísk polopodzemných kontajnerov. V pondelok boli do prevádzky uvedené stojiská v dvoch nových lokalitách, čím sa ich celkový počet v Martine zvýšil na 13. TASR o tom informoval Miroslav Hamár z kancelárie primátora mesta.

Podľa primátora Jána Danka prinášajú polopodzemné kontajnery obyvateľom nielen vyšší komfort, ale aj výrazné zlepšenie čistoty a efektivity zberu odpadu. "Pridanou hodnotou je aj zavedenie stojísk pre kuchynský odpad a plánované rozšírenie o zber textilu, čo výrazne prispeje k zlepšeniu životného prostredia v našom meste," poznamenal Danko.

Popri nových polopodzemných kontajneroch nechala martinská radnica na pešej zóne nainštalovať inteligentný samolisovací kontajner na komunálny odpad. Solárnou energiou napájaný odpadkový kôš dokáže stlačiť odpad až päťnásobne. Efektívnejší zber umožňuje smart technológia, ktorá upozorní na jeho naplnenie. "Počas testovacej prevádzky, ktorá potrvá do konca roka, budeme starostlivo sledovať jeho efektívnosť a prínosy pre naše mesto," dodal Danko.