Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Regióny

V Martine rozširujú svoje služby o denný stacionár

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Mužla

Denný stacionár bude fungovať počas pracovných dní od 7.00 h do 16.00 h.

Martin 21. augusta (TASR) - Po dvoch rokoch od svojho otvorenia rozširuje martinské Centrum sociálnych služieb (CSS) Podháj svoju činnosť o denný stacionár. Vďaka získanej licencii od Žilinského samosprávneho kraja vznikne priamo v budove CSS prvých päť miest pre seniorov. TASR o tom v stredu informoval Miroslav Hamár z kancelárie primátora.

Denný stacionár bude fungovať počas pracovných dní od 7.00 h do 16.00 h. "O seniorov sa bude starať kvalifikovaný personál. Pre všetkých bude pripravené množstvo aktivít vrátane pomoci pri odkázanosti, sociálneho poradenstva, rehabilitácie a stravovania. Personál zabezpečí dohľad a pomoc s každodennými aktivitami vrátane podávania jedla, podávania liekov a osobnej hygieny," priblížil Hamár.

V najbližších mesiacoch radnica plánuje počty prijatých seniorov zvýšiť. "V Martine existuje viacero klubov dôchodcov, ktoré plnohodnotne trávia voľný čas a venujú sa rozličným záľubám. Práve preto považujem za povinnosť, aby sme ich podporovali a vytvorili pre nich bezpečné, pohodlné a priateľské zázemie. Otvorenie denného stacionára je v tomto ohľade významným posunom," zhodnotil primátor Ján Danko.