Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 14. október 2024Meniny má Boris
< sekcia Regióny

V meste Trnava sa v najbližších dňoch začne pravidelná deratizácia

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trnave upozornil, že aktívnym prístupom k deratizácii je možné zabrániť vzniku a šíreniu prenosných ochorení.

Trnava 12. októbra (TASR) - V Trnave sa uskutoční od pondelka 14. októbra do 22. novembra pravidelná celomestská deratizácia. Mesto zabezpečuje deratizáciu verejnej zelene na pozemkoch, ktoré má vo vlastníctve. Deratizáciu hlavných vetiev kanalizácie zabezpečuje zase ich správca. Samospráva o tom informovala na svojom webe.

Podľa zákona sa za verejnú kanalizáciu a ani za jej súčasť nepovažujú kanalizačné prípojky. Ak je v blízkosti kanalizačných prípojok viditeľný pokles terénu, podľa samosprávy existuje predpoklad, že daná prípojka je poškodená a vytvára živnú pôdu pre zvýšený výskyt hlodavcov. "V takýchto prípadoch oslovujeme majiteľov kanalizačných prípojok, respektíve správcov daných objektov so žiadosťou na preverenie," zhrnuli z radnice.

Informácie o výskyte aktívnych dier možno nahlásiť na mestskom úrade. "Takto nahlásené podnety budú priebežne preverované deratizačnou firmou a po vyhodnotení situácie bude v prípade potreby vykonaná deratizácia hĺbkovou metódou," dodala samospráva.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trnave upozornil, že aktívnym prístupom k deratizácii je možné zabrániť vzniku a šíreniu prenosných ochorení.