Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 3. september 2024Meniny má Belo
< sekcia Regióny

V niektorých okresoch platí zvýšené riziko vzniku požiarov

Archívna snímka. Foto: TASR

Hasiči pripomenuli, že v čase zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru je každý povinný dodržiavať zásady protipožiarnej bezpečnosti.

Prievidza 19. júla (TASR) - Čas zvýšeného rizika vzniku požiarov platí od piatka v územnom obvode okresu Prievidza. Vyhlásilo ho Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prievidzi, platí do odvolania. Informovalo o tom mesto Handlová na svojom webe.

Hasiči pripomenuli, že v čase zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru je každý povinný dodržiavať zásady protipožiarnej bezpečnosti. Zakazuje sa podľa nich zakladať a udržiavať ohne, používať otvorený oheň, fajčiť alebo odhadzovať horiace alebo tlejúce predmety, vypaľovať porasty bylín, kríkov a stromov.

Vlastníci, správcovia, alebo užívatelia lesných pozemkov sú povinní najmä zabezpečovať v lesoch hliadkovaciu činnosť, zabezpečiť umiestnenie potrebného množstva protipožiarneho náradia a udržiavať existujúce prejazdové cesty, zvážnice a zdroje vody v stave, ktorý umožňuje bezproblémový príjazd hasičských jednotiek a ich využitie na účinný zásah.

Aj na Kysuciach platí zvýšené riziko


V okresoch Čadca a Kysucké Nové Mesto platí od piatka čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru. Vyhlásilo ho Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Čadca s účinnosťou od 6.00 h. Platí na lesných pozemkoch a v ich ochrannom pásme, teda 50 metrov od hranice lesného pozemku.

Zo zverejnenej vyhlášky vyplýva, že obmedzenia potrvajú až do odvolania.